Flan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 10:49
Bereidingswijze
Met een dus mesje flan van de rand lossnijden. Vormpjes een voor een even in heet water houden , zodat de caramel weer kan smelten. Op bordjes de vormpjes omkeren. De gesmolten caramel uit vormpje over puddinkje schenken
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
spaans vanillepuddinkje. Daar kan je m'n ex-man voor wakker maken.
Ingrediƫnten
1/2 ltr melk, 1/2 vanille stokje, 150 gr. witte basterdsuiker, 3 eieren, 2 eidooiers.
Hulpmiddelen & keukengerei
Magnetron, anders au bain marie voor 45 minuten in een oven van 175 c.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
125353
Homepage ID
5310
Smaak
Z
Teller
7455
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In pan melk met vanillestokje tegen de kook aan verhitten. Ca. 10 minuten laten trekken. In glazen schaal 100 gr suiker en 4 el water doen. Goed door elkaar roeren. Op vol vermogen in magnetron in ca. 3 min. oplossen af een toe roeren. Blijf erbij kijken het kan heel snel gaan. Als goudbruin eruit halen. Pas op je vingers!!!! De caramel snel in 4 soufflebakjes of duralex theeglazen gieten. In kom de eieren, dooiers en 50 gr suiker kloppen tot de suiker goed is opgelost. Vanillestokje uit de melk verwijderen. Melk al roerend in een dun straaltje aan het eimengsel. Goed blijven roeren. Mengsel over de vormpjes verdelen. Zet de volle theeglazen en laat ze ongeveer 9-12 minuten op half vermogen gaan worden.De flan laten afkoelen. Minstens 2 uur in de koelkast door en door koud laten worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg
Gelegenheid