snert

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 12:06
Bereidingswijze
haal na het trekken de knieschijf en spek uit de pan. snij het spek eraf en bewaar dat voor later. laat de schijf afkoelen. voeg de uien en de wortelen toe (zakje hutspot), voeg de selderij toe, de aardappel en de prei. roer goed door en voeg daarna de erwten toe. roer goed door en voeg peper en zout toe naar smaak. voeg de spek toe en de worst in plakjes gesneden.
laat alle goed opwarmen en een nog ruim een uurtje sudderen, onder goed roeren. Voeg een beetje melk toe als de soep te dik wordt.
(p.s. de lepel moet wel kunnen blijven staan!)

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oerhollandse erwtensoep voor de koude winterdagen.
Ingrediƫnten
1 knieschijf, stuk spek, 7 ons spliterwten,
1 pakje hutspot, 1 selderijknol, 2 preien,
2 grote aardappels, zout, peper,
2 rookworsten, roggebrood en katespek
1 dl. melk
Hulpmiddelen & keukengerei
grote soeppan en een paar schalen, snijplanken en goede keukenmessen.
Leuke tips
serveer met roggebrood en katespek.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
125032
Homepage ID
4584
Smaak
N
Teller
1782
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
laat de knieschijf met het spek minimaal 3 uur trekken in water op matig vuur.
week de spliterwten in water.
snij de selderijknol en de aardappels klein in blokjes.
snij de prei in ringen.
snij de worst in plakjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
garfield
Gelegenheid