Hazenrugfilet Met Mosterdsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 23:44
Bereidingswijze
Twee borden voorverwarmen. Hazenrugfilets bestrijken met 2 theelepels mosterd en bestrooi met zout en peper. Punten van de filets terugvouwen en vaststeken met cocktailprikkers, zodat de filets overal even dik zijn. In de koekenpan de rest van de boter verhitten. Hazenrugfilets in circa 5-6 minuten rondom rose bakken. Op de plank leggen en afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten laten rusten. Boven bakvet de fond door een zeef schenken. Slagroom en de rest van de mosterd erdoor roeren aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Op hoog voor in circa 2 a 3 minuten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat.Bessengelei erdoor roeren. Hazenrugfilets in plakjes snijden en dakpansgewijs op de warme borden leggen. Saus erover scheppen. Rest van de saus overdoen in een sauskom en erbij serveren.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
* 1 sjalotje
* 40 gr. boter of margarine
* 3 jeneverbessen
* 1 laurierblaadje
* 1 takje verse thijm
* 1 pot wildfond (380 ml)
* 2 hazenrugfilets (100 gr.)
*1 eetlepel dijonmosterd
* zout, peper
* 1 dl. slagroom
* 1 eetlepel bosvruchtenjam
Leuke tips
Serveren met gesmoorde groene kool en aardappelpuree.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124967
Homepage ID
935826
Smaak
N
Teller
693
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In een pan de helft van de boter verhitten en het sjalotje zachtjes glazig fruiten. Jeneverbessen, laurierblaadje, thijm en fond toevoegen. Aan de kook bregen en de fond op een hoog vuur in circa 10 minuten tot de helft inkoken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jpjvdberg
Gelegenheid