Kalkoen Of Kip Cacciatore

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 00:13
Bereidingswijze
bestrooi het vlees met het zout, de kruiden en de peper en laat het even staan.
een grote koekepan bespuiten met "nonstick" produkt(pam) of heel dun insmeren met een klein beetje olie.
kook de uien en de knoflook in 2 el tomatensap over niet al te hoog vuur tot de uien zacht zijn.
voeg het vlees toe en bak het mee tot het mooi bruin is aan alle kanten.
voeg nu de champignons, paprika toe en de rest van de tomaten sap.
breng het aan de kook, doe het vuur heel laag en laat het sudderen met een deksel op de pan voor 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de reepjes vlees.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
slank recept voor verse kip of kalkoen, maar kan ook van restjes gemaakt worden.
Ingrediƫnten
500 g kalkoen of kipfillet, heel dun gesneden
1 tl zout
1/2 tl italiaanse kruiden(kant en klaar)
1/4 tl peper
1/4 tl basilicum (gekneusd)
1 ui, fijn gesnipperd
1 1/2 tl knoflook heel fijn gesnipperd
250 g champignons
250 ml tomatensap
1 groene paprika
(250 ml bouillon indien nodig)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 koekepan
maatbeker
houten lepel
Leuke tips
serveer over rijst of verse pasta met een frisse groentesalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
124602
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
1214
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui snipperen
champignons wassen en in dunne plakken snijden
de paprika wassen en ontzaden en in dunne reepjes snijden.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid