Hartige vis in de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 23:50
Bereidingswijze
leg de selderij op de bodem van de ovenschaal.
leg hier op de vis, dakpansgewijs
strooi het zout en de kruiden over de vis heen.
!!!pas op als je bouillon gebruikt niet te veel zout!!!
leg nu de tomatenplakjes erop en bestrooi het met de jonge uitjes.
giet nu de wijn (of bouillon) er op en doe het in een oven van 150 graden
bak het voor ongeveer 25 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
vis in de oven die vlug klaar is en nog lekker ook.
Ingrediƫnten
500 g vis fillets (kabeljouw of tong of schelvis)
2 selderij stangen in dunne plakjes gesneden
1/2 tl zout( of minder)
1/4 tl rozemarijn(verkruimeld)
1/4 tl peper
1/4 tl paprikapoeder
1 tomaat in plakken gesneden
125 ml. jonge bosuitjes heel fijn gesneden
125 ml. droge witte wijn of bouillon
**als je bouillon gebruikt, moet je minder zout gebruiken op de vis.
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, scherp mes
ovenschaal
oven
maatbeker
Leuke tips
serveer het met aardappelpuree waar je lekker veel knoflook door gedaan hebt of met rijst.
geef er een frisse groentesalade bij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124596
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
4493
Waardering aantal
3
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
101
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bosuitjes en selderij wassen en in dunne plakjes snijden
verwarm de oven tot 150 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid