Scones

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 21:14
Bereidingswijze
Wrijf de boter, vermengd met het zelfrijzend bakmeel tot kruimels.
Schep er vervolgens de witte basterdsuiker door. Schenk hier de karnemelk bij en kneed dit alles tot een soepel deeg.
Rol het deeg 2 cm dik uit en steek er cirkels uit van ongeveer 6 cm doorsnede.
Bak in ongeveer 10 min. de scones in een voorverwarmde oven op 200C goudbruin.
Snij de scones door, smeer er zoute boter en jam op. Tenslotte doe je er desgewenst slagroom op.
Een lekker sterk kopje thee erbij en smullen maar!
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke Engelse scones. Leuk voor op een zondagse 'Hight-tea' te serveren.
Ingrediƫnten
50 gr. boter
225 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. witte basterdsuiker
120ml. karnemelk
slagroom
jam naar keuze
zoute boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
124376
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
1795
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid