Eiersalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 14:03
Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui met 1 eierlepel engelse kerrie. Pel de (liefst nog wat warme) eieren en haal ze 2 maal (dwars en overlangs) door de eiersnijder. Doe de eieren in beslagkom en prak ze met de vorken fijn (NOOIT mixen). Voeg de slami toe en prak wederom. Voeg een klein beetje zout, goed wat peper, een scheutje maggi, een theelepel chili- en paprikapoeder, een klein scheutje tobasco en een theelepel aromat toe. Prakken maar weer. Voeg de amsterdamse, de zilveruitjes, de augurk en de tomaat toe. Inderdaad prakken. Als laatse een eierlepel hot ketchup en twee eetlepels mayonaise. Prakken en proeven. Op basis van het proeven evt. specerijen en/of mayonaise toevoegen (let op: nooit te veel hot-ketchup toevoegen). Afdekken en koel laten worden.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittige eiersalade voor op toastjes of stokbrood.
Ingrediƫnten
- 8 eieren,
- 1 kleine ui,
- 1 ons salami,
- 1 tomaat,
- 1/2 augurk,
- 3 zilveruitjes,
- 2 amsterdamse uitjes,
- verschillende kruiden/specerijen (zout, peper, engelse kerrie, maggi, hot ketchup, aromat, chilipoeder, paprikapoeder, tobasco, mayonaise).
Hulpmiddelen & keukengerei
- eiersnijder,
- 2 grote vorken.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
124323
Homepage ID
10566
Smaak
P
Teller
916
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- kook de eieren (geel nog net zacht),
- snipper de ui,
- snij de (amsterdamse en zilver) uitjes en de augurk fijn,
- snij de salami fijn,
- ontvel en ontpit de tomaat en ook fijn snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huubgbi
Gelegenheid