Tournedos Van Zeeduivel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 13:19
Bereidingswijze
sjalotten met knoflook in olijfolie aanfruiten, pureren met peterselie,azijn olijfolie in blender, op smaak brengen met peper ,zout wat suiker. Olijven+ansjovis en wat olijfolie glad pureren.
De tournedos aan beide zijden mooi laten kleuren in hete boter, daarna op een bakplaat leggen, deze in een oven op 170C verder laten garen. Kern 67C
Spinazie in wat boter sauteren, ansjovispasta toevoegen en verder op smaak brengen.
de dressing iets verwarmen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk voorgerecht van vis gecomineerd met Parmaham
Ingrediƫnten
4 zeeduiveltournedos a 100 gr, 4 plakken parmaham, 1 kg belgische spinazie, peterselie
250 gr roseval aardappelen, 1 teen knoflook
10 zwarte olijven, 4 Ansjovisfilets, olijfolie, 10 gr sjalotten gensipperd, 5 cc balsamico azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituur de aardappeltjes in olie tot krokante chips.
Leuke tips
op een warm bord in 't midden wat apinazie scheppen, hierop de zeeduiveltournedos leggen. Een ring dressing eromheen scheppen, de chips daarom heen strooien
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124311
Homepage ID
10422
Smaak
P
Teller
663
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
peterselie wassen,drogen en plukken
spinazie ontdoen van nerven, goed wassen, uitlaten lekken.
Roseval aardappelen in zeer dunne plakjes snijden,wassen, goed drogen.
Zeeduivel ontdoen van graten,kruiden met wat peper, omwikkelen met 'n plak parmaham, vaststeken met pikker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sunshiny
Gelegenheid