sambal goreng kering tahoe, tempeh of kentang

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 07:11
Bereidingswijze
bak de uitjes in de olie tot ze glazig zijn. doe nu pas de knoflook er bij, anders verbrandt de knoflook
voeg de ketjap, azijn, sambal en zout toe.
laat het 2 minuutjes goed meebakken.
voeg nu de cornflakes, aardappelblokjes of minifrietjes toe.
schep het goed om en laat het nog 5 minuten meebakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een zoetig bijgerecht voor bij de rijst. je kunt mini frietjes of cornflakes gebruiken, maar ook gefrituurde aardappelblokjes, gebakken tahoe of tempeh
Ingrediƫnten
3 grote aardappelen, gewassen en in dobbelsteentjes gesneden of
200 g mini frietjes of
750 ml corn flakes of
1 tempeh of 2 tahoes
*2 grote uien gesnipperd
2 dl zoete ketjap
2 teentjes knoflook
2 el olie
1 tl sambal of meer als je van heel pittig houdt
2 el azijn
1/4 tl zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
(indien nodig een frituurpan)
wok of wadjan
schep om het om te roeren.
maatbeker en lepel
Leuke tips
serveer bij de rijst, maar als je het niet kunt laten zoals ik is het lekker om van te snoepen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124286
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
4332
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappelen schillen, wassen en in dobbelsteentjes snijden.
goed afdrogen.
in hete olie frituren tot ze gaar zijn, goed laten uitlekken
**tahoe in dobbelstenen snijden en in zout water laten staan voor 10 minuten. goed uitlaten lekken en goudbruin bakken in olie*** pas op want het kan spatten.
tempeh in dunne reepjes van ca 2cm lang snijden, weken in zout water. goed uitlaten lekken en bakken in olie tot goudbruin.
uien schillen en snipperen.
knoflook pellen en heel fijn snijden.
(het makkelijkste is de knoflook plat op het aanrecht leggen, en een groot mes er plat op leggen. met de bal van je hand een goede klap op het mes geven) de knoflook is dan vlug uit het velletje en makkelijk heel fijn te snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid