Kalfsvlees Raqout

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 15:57
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
300 gr mager kalfsvlees, 1 grote ui, 100 gr geraspte belegen kaas, 1 glas droge witte wijn, 1 tl worchestershiresaus, nootmuskaat, 1 dl room, 2 el bloem, 50 gr boter.
Leuke tips
Serveer met een pasta en een lekkere salade
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124072
Homepage ID
5310
Smaak
P
Teller
1599
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui. Snij het kalfsvlees in dunne reepjes. Doe peper op het vlees. Bak het vlees mooi bruin in de boter. Voeg de ui toe, laat deze ook mooi bruin worden. Strooi de gezeefde bloem erbij. Laat een paar minuten garen. De wijn toevoegen, goed blijven roeren. Hij zal langzaam dikker worden, als hij te dik word nog wat wijn toevoegen. Vervolgens de kaas bij de saus doen. Het geheel nog 15-20 minuten laten door
koken op zacht vuur. Af en toe roeren. Op smaak brengen met worchestershiresaus, peper en nootmuskaat. Evt wat zout. Als het gaar is als laatste de room erdoor. Even warmen niet meer koken en klaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg
Gelegenheid