Mokkacake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 11:09
Bereidingswijze


Beboter de vorm. Roer met de mixer boter en suiker tot een lichte massa. Klop de eieren er een voor een goed door. Blijf nog 5 minuten kloppen en zeef het meel met het zout. Schep afwisselend in gedeelten cakemeel en koffielikeur door het deeg tot dit geheel glad is. Bak de cake iets onder het midden in de oven in ongeveer 5 kwartier gaar en goudbruin. Controleer met een sateprikker of de cake goed gaar is, en laat hem nog ongeveer 15 minuten in de vorm staan voor hem te storten.
Los intussen de oploskoffie in de iets-verwarmde koffielikeur op. Roer met de mixer boter en poedersuiker tot een romige massa. Voeg al roerend druppelgewijs het koffie-extract toe. Laat de creme op een koele plaats opstijven.
Snijd de afgekoelde cake horizontaal in 3-4 plakken, besmeer de eerste drie plakken met twee-derde deel van de creme en leg de plakken weer op elkaar.
Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de rest van de creme en garneer de cake met koffieboontjes. Zet de cake op een koele plaats om op te stijven.
Deze cake heeft het voordeel dat hij lang lekker blijft omdat de creme de cake minder droog maakt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke cake.
Ingrediƫnten
150 gr. boter
175 gr. suiker
1 mespunt zout
3 eieren
250 gr. cakemeel
5 eetlepels koffielikeur of rum


Voor de mokkacreme:
3-4 theelepels oploskoffie
5 eetlepels koffielikeur, rum of melk
200 gr. boter
125 gr. poedersuiker, gezeefd

Voor de garnering:
50 gr. chocolade mokkaboontjes

Hulpmiddelen & keukengerei
1 cakevorm van 2 liter inhoud.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124016
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
3217
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ovenvoorverwarmen op 160 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy
Gelegenheid