Bereidingswijze
De boter met een mixer op de hoogste stand zacht en romig roeren. Dan geleidelijk 125 gram suiker en de vanillesuiker erdoor roeren. Hierna 1 eetlepel rum toevoegen.
De eieren splitsen en de dooiers er een voor een doorheen roeren (voor elk ei ongeveer ? minuut de tijd nemen).
De bloem met de bakpoeder mengen, zeven en met een eetlepel tegelijk door het beslag roeren. Gebruik hiervoor de middelste stand van de mixer. Daarna de gemalen hazelnoten en de hagelslag erbij doen.
De eiwitten stijfslaan en met de andere 125 gram suiker mengen. Dit dan voorzichtig door het beslag scheppen en dan alles in een tulbandvorm doen. De baktijd is ongeveer 65 minuten. Zet de cake in het midden van de oven op het rooster.
De cake is gaar als een satestokje er droog uitkomt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere cake.
Ingrediƫnten
- 300 gram zachte boter
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel rum
- 7 eieren
- 150 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 150 gram gemalen hazelnoten
- 150 gram chocoladehagelslag
- nog eens 125 gram suiker voor bij de eiwitten
Hulpmiddelen & keukengerei
1 tulbandvorm.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124013
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
239
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid