sinaasappelbavarois

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 16:28
Bereidingswijze
Serveer de pudding op een schaal en schenk de saus er half over. Rest in schaaltje. Serveren maar
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1/4 ltr sinaasappelsap, 1/8 ltr slagroom, 225 gr kwark, 4 blaadjes gelatine, 100 gr suiker, citroensap, 1 eiwit en een snufje zout.
Voor de saus: 4 el abrikozenjam, 1 tl citroensap, 4 el sinaasappelsap en 2 eetlepels cointreau of triple sec.
Hulpmiddelen & keukengerei
Puddingvorm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123974
Homepage ID
5310
Smaak
N
Teller
1162
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de slagroom lobbig. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Roer de kwark door de slagroom. Leg de kwarkroom op het eiwit.Week de gelatine. Breng ca 1 dl sinaasappelsap met de suiker aan de kook. Haal pan van het vuur en los de gelatine hierin op. Doe de rest van het sinaasappelsap en 2 el citroensap erbij. Laat het sap afkoelen tot de gelatine begint te binden. Doe het sinaasappelsap erbij zodra dit dik begint te worden. Spatel alles luchtig doorelkaar. Doe in ingevette puddingvorm. Laat de pudding in de koelkast opstijven. Verwarm de abrikozenjam, sinaasappelsap, citroensap en de cointreau. Laat de jam goed oplossen en laat dan afkoelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg
Gelegenheid