donuts met citroenglazuur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 14:00
Bereidingswijze
Kwark, suiker, melk, olie, zout en citroenschil doorelkaar roeren.
Meel en bakpoeder zeven en de helft door de kwark roeren. Nu de andere helft toevoegen en tot een soepel deeg kneden.
Op een met bloem bestrooid werkvlak het deeg uitrollen (1? - 2 cm dik)en er cirkels uitsteken. Met de kleinere vorm gaatjes in het midden uitsteken. De rest van het deeg weer samenkneden en doorgaan met uitsteken tot het deeg is verbruikt.
Ondertussen het frituurvet verhitten en de donuts in porties bakken tot ze goudbruin zijn.
Uit laten druipen op keukenpapier.
Amandelen in een droge pan even laten roosteren, en laten afkoelen.
3-4 eetlepels citroensap en poedersuiker tot een gladde glazuur roeren. Donuts met glazuur insmeren, direkt met amandelblaadjes bestrooien, en laten opstijven.
Vertel iets leuks over dit recept

Lekkerder dan in de winkel zijn de donuts die je zelf bakt...probeer het eens
Ingrediƫnten
150 gr.magere kwark, 300 gr bloem,
75 gr. suiker
6 eetlepels melk
6 eetlepels olie
een snufje zout
schil en sap van 1 onbehandelde citroen
1 pakje bakpoeder
1 kilo wit frituurvet
bloem om uit te rollen.
en om te garneren: 50 gr amandelblaadjes
175 gr. poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Uitsteekvorm 7.5 cm doorsnede
uitsteekvorm 2.5 cm doorsnede
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
123752
Homepage ID
9638
Smaak
Z
Teller
4089
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
citroenschil raspen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bianca_b
Gelegenheid