Latkes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 14:28
Bereidingswijze
de geraspte aardappel en uien goed uitknijpen, zodat er bijna geen vocht meer uitkomt.
in een kom de eieren, bloem, zout en peper en evt. verse kruiden goed vermengen.
doe hier in het aardappelmengsel en roer het goed door elkaar.
verwarmm 2 el olie tot de damp er net afkomt in de koekepan.
doe het "beslag" er met een el voorzichtig in en maak de bovenkant een beetje plat.
bak de pannekoekjes tot ze lichtbruin zijn aan een kant en draai ze daarna om
je bakt ze voor ongeveer 3 minuten aan iedere kant.
haal ze eruit en laat de olie afdruipen op een stuk keukenpapier.
als je wilt kun je ze ook in de oven bakken.
oven op 170 gr. voorverwarmen en het bakblik goed insmeren met olie.
in de oven bakken voor ca 25 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een soort aardappelpannekoeken
Ingrediƫnten
6 aardappelen; 2 uien
2 eieren
3 tot 4 el bloem
slaolie of "pam"
1 tlzout en 1/4tl witte peper(of naar smaak)
evt verse kruiden als variatie, b.v. peterselie of bieslook of knoflook uitgeperst
Hulpmiddelen & keukengerei
koekepan, pannekoeksmes, houten lepel, rasp, 2 beslagkommen, keukenpapier
Leuke tips
serveren met appelmoes of zure room.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
123555
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
682
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappelen en uien schillen en raspen.
goed laten uitlekken op een vergiet.
daarna heel goed uiknijpen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid