Kruimelvlaai

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 22:27
Bereidingswijze
Kruimels:doe de bloem,de suiker, de boter en het bakpoeder in een kom.snijd met twee messen de boter klein.wrijf dan met de vingers de boter in het bloem-suiker-mengsel tot een kruimelige massa.uitsluitend met de vingers wrijven,niet kneden.Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette vlaaivorm mee.prik de deegbodem in en laat het deeg opnieuw rijzen tot het dik gezwollen is.Verdeel de kruimels over het deeg.bak de vlaai op 220 graden gedurende 25 minuten.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
verdere variatie mogelijk
Ingrediƫnten
deeg:250gr bloem,15gr gist,krap 1dl melk,30gr boter,1/4 ei,10gr suiker,3gr zout.Kruimellaag:300gr bloem,210gr suiker, 210gr boter,1theelepel bakpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
vlaaivorm.
Leuke tips
warm of koud serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
123525
Homepage ID
4749
Smaak
Z
Teller
1050
Waardering aantal
1
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Deeg; maak de gist aan met een klein deel van de warme melk.doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.giet hierin de aangemaakte gist,de boter de suiker en het ei.strooi het zout langs de buitenrand van de bloem.giet het grootste gedeelte van de resterende lauwwarme melk in het kuiltje en kneed het deeg.voeg zonodig het laatste beetje melk toe laat het deeg afgedekt rijzen tot het volume verdubbeld is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jamot
Gelegenheid