Romige Appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 18:31
Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder, 125gr. suiker, de boter en het ei tot een soepel deeg.
Druk het deeg in de ingevette springvorm uit met een hoge opstaande rand. Zet de appelpartjes rechtop dicht tegen elkaar aan in de vorm. Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de suiker, de vanillesuiker en 2dl room tot een glad mengsel. Breng in een pan de rest van de room aan de kook. Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het gehele mengsel op zacht vuur al roerende even doorkoken tot een dikke vla. Schenk de vla over de appels. Bak de appeltaart onderin de oven in ca. 1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 14 uur in de koelkast koud worden
Ingrediƫnten
250gr. bloem, 2tl bakpoeder, 250gr. suiker,150gr. boter, 1 ei, 8-10 zure appels , 1 pakje vanille-kookpudding, 1 zakje vanillesuiker, 8 dl slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, keukenmachine of mixer.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
123520
Homepage ID
9242
Smaak
N
Teller
1342
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 175 graden.
springvorm invetten
appels schillen en elke appel in 8 partjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mim
Gelegenheid