Bereidingswijze
50 minuten bakken in een matig verwarmde oven (hetelucht oven op 180 C;
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oma's recept voor kwarkbrood met een vleugje rum...
Ingrediƫnten
500 gr bloem
2 eieren
125 gr suiker
125 gr boter
250 gr magere kwark
125 gr nootjes (amandel hazelnoot)
150 gr rozijnen
1 pakje vanillesuiker
1 pakje bakpoeder
1 eetlepel bruine rum
zout
2 eieren
125 gr suiker
125 gr boter
250 gr magere kwark
125 gr nootjes (amandel hazelnoot)
150 gr rozijnen
1 pakje vanillesuiker
1 pakje bakpoeder
1 eetlepel bruine rum
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom
Leuke tips
desgewenst afmaken met gesmolten boter en poedersuiker;
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
123456
Homepage ID
3864
Smaak
Z
Teller
9966
Drank
Uit
Bookmarked
35
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem,vanillesuiker,zout, bakpoeder en suiker;
meng hierdoor de eieren en de boter (in vlokjes)
het geheel langdurig en goed kneden;
meng vervolgens kwark en de rum;
was de rozijnen en meng deze met de in stukjes gehakte nootjes door het deeg;
nog even grondig door elkaar kneden;
laat het deeg minimaal een half uur rusten (niet in de koelkast);
meng hierdoor de eieren en de boter (in vlokjes)
het geheel langdurig en goed kneden;
meng vervolgens kwark en de rum;
was de rozijnen en meng deze met de in stukjes gehakte nootjes door het deeg;
nog even grondig door elkaar kneden;
laat het deeg minimaal een half uur rusten (niet in de koelkast);
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid