Torta Vegetariana Italiana

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/09/1999 - 23:09
Bereidingswijze
Pak een wokpan en doe er olie in (niet te zuinig). Fruit de aubergines net zolang totdat ze bijtgaar zijn. neem ze van het vuur en laat ze afkoelen. Bak nu de champignons in de wok in de olie. Ook deze laat je afkoelen. Nu maak je het bord op. Begin met een plak tomaat en leg daarop een plakje mozzarella en vervolgens een plak aubergine. Herhaal dit erbovenop zodat je een taartje krijgt. Dress de veld- en krulsla in een mix van olie en azijn met peper en zout en eventueel een teentje knoflook voor de liefhebber. Versier je taart door erom heen een bed van sla te drapperen. Ten slotte leg je de kastanjechampignons op de sla en... pronto!
Buon appetito!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een koud vegetarisch taartje als voorgerecht waar een bakker niet tegenop kan
Ingrediƫnten
Een bolletje mozzarella, twee grote tomaten, een aubergine, een ons kastanjechampignons (klein), veldsla, krulsla, olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout
Leuke tips
Serveer met een heerlijke chianti classico en wat ciabatta brood
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
123440
Homepage ID
9055
Smaak
U
Teller
4064
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
was de sla indien nodig en snij de mozarella, de tomaten en de aubergine in acht even grote plakken. Marineer de mozarella in olie vermengd met verse peper en zout
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghiottona
Gelegenheid