Bereidingswijze
klop de eiwitten tot ze pieken vormen in een van de beslagkommen.
in de andere kom, roer de eidooiers met de suiker tot het heel dik is en er romig uitziet.
schep voorzichtig de bloem en sinaasappelsap door het mengsel tot het goed vermengd is.
schep hierna voorzichtig het ei/bloem mengsel door de eiwitten.
schep het mengsel voorzichtig in de cakevorm.
bak het midden in de oven voor 45 tot 55 minuten afhankelijk van de vorm.
om te kontroleren of hij "gaar" is moet je er voorzichtig op drukken en als de cake "terug springt" is hij klaar.
laat het op een rek afkoelen voor ca. 30 minuten en stort de cake daarna op het rek.
in de andere kom, roer de eidooiers met de suiker tot het heel dik is en er romig uitziet.
schep voorzichtig de bloem en sinaasappelsap door het mengsel tot het goed vermengd is.
schep hierna voorzichtig het ei/bloem mengsel door de eiwitten.
schep het mengsel voorzichtig in de cakevorm.
bak het midden in de oven voor 45 tot 55 minuten afhankelijk van de vorm.
om te kontroleren of hij "gaar" is moet je er voorzichtig op drukken en als de cake "terug springt" is hij klaar.
laat het op een rek afkoelen voor ca. 30 minuten en stort de cake daarna op het rek.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
variatie op biscuit gebak
Ingrediƫnten
1 kop = 250 ml in een maatbeker
6 eiwitten
1 3/4 k bloem (445 ml)(gezeefd)
1/4 tl zout
1 1/2 k suiker (375 ml)
6 eidooiers
8 el jus d'orange
1 el sinaasappel rasp
poedersuiker
6 eiwitten
1 3/4 k bloem (445 ml)(gezeefd)
1/4 tl zout
1 1/2 k suiker (375 ml)
6 eidooiers
8 el jus d'orange
1 el sinaasappel rasp
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer; oven; 2 beslagkommen; pannelikker
beboterde en met suiker bestoven tulband vorm of andere cakevorm
beboterde en met suiker bestoven tulband vorm of andere cakevorm
Leuke tips
strooi er wat poedersuiker over voor je de cake serveert.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
123108
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
1806
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zeef de bloem.
verwarm de oven voor op 170 gr. C
verwarm de oven voor op 170 gr. C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid