Bereidingswijze
Doe het meel, de suiker, de rozijnen/krenten/sucade, de kruiden en het zout in een kom.
Smelt de boter in de lauwe melk en doe dit mengsel bij gedeelten door de meel-en-suikermassa.
Roer zo lang tot er een heel smeuig deeg ontstaat.
Doe dit in een ingevet cakeblik (vrij groot) en bak de koek in een matig warme oven (150-175 C) in ongeveer 80 minuten gaar.
Smelt de boter in de lauwe melk en doe dit mengsel bij gedeelten door de meel-en-suikermassa.
Roer zo lang tot er een heel smeuig deeg ontstaat.
Doe dit in een ingevet cakeblik (vrij groot) en bak de koek in een matig warme oven (150-175 C) in ongeveer 80 minuten gaar.
Ingrediƫnten
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g bruine basterdsuiker
- 150 g sucade, oranjesnippers, krenten en/of rozijnen (bijvoorbeeld: 50 g rozijnen, 50 g krenten, 50 g sucade)
- 2 eetlepels koekkruiden
- iets zout
- 75 g boter
- 3 dl melk
- 300 g bruine basterdsuiker
- 150 g sucade, oranjesnippers, krenten en/of rozijnen (bijvoorbeeld: 50 g rozijnen, 50 g krenten, 50 g sucade)
- 2 eetlepels koekkruiden
- iets zout
- 75 g boter
- 3 dl melk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122935
Homepage ID
8733
Smaak
Z
Teller
523
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid