Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker schuimig en voeg hieraan lepel voor lepel de cacao toe, eventueel met een lepel koffie-extract.
Smelt de Delfia op zacht vuur, neem ze er daarna onmiddellijk af opdat ze niet te warm wordt. Voeg ze bij het mengsel en blijf roeren tot alles een volkomen gelijkmatige massa is geworden.
Roer er dan de biscuitjes - in kleine stukjes gebroken - door.
Doe deze massa in een cakeblik en laat ze opstijven. Maak de cake los door het blik even in warm water te houden, dus juist op de manier als een gelatinepudding uit de vorm wordt losgemaakt.
Ook kan men de massa op een vel boterhampapier uitstorten en er met behulp van 1 of 2 messen een letter, taart, hart of ster van vormen.
Desgewenst voeg je aan de cake 1 ons rozijnen en 1 ons geschaafde amandelen of noten toe.
Glaceren met het glazuur (zoals onder beschreven) geeft de cake een zeer feestelijk aanzien.
Zonder bezwaar kun je elk ei vervangen door drie eetlepels melk. De smaak wordt hierdoor weinig be?nvloed, doch je moet wat langer roeren. Indien je alleen melk gebruikt, moet je eerst de suiker met de cacao vermengen en daarna de melk erdoor roeren
VARIATIE
Een Arretje-cakevariatie, die bij het snijden een aardige indruk maakt! Eerst een laagje chocolademengsel, daarna hele Maria's die even in de melk zijn gedompeld, daarna chocolademengsel, daarna Maria's enz. Het dompelen in melk is nodig om de Maria's aan het mengsel te laten plakken.
GLAZUUR VOOR ARRETJE-CAKE
Roer zoveel kokend water bij gezeefde poedersuiker tot een stijve massa verkregen is, die niet van de lepel afloopt, doch stevig blijft staan. Doe er eventueel een paar druppels essence door. Bestrijk er de cake mee.
Smelt de Delfia op zacht vuur, neem ze er daarna onmiddellijk af opdat ze niet te warm wordt. Voeg ze bij het mengsel en blijf roeren tot alles een volkomen gelijkmatige massa is geworden.
Roer er dan de biscuitjes - in kleine stukjes gebroken - door.
Doe deze massa in een cakeblik en laat ze opstijven. Maak de cake los door het blik even in warm water te houden, dus juist op de manier als een gelatinepudding uit de vorm wordt losgemaakt.
Ook kan men de massa op een vel boterhampapier uitstorten en er met behulp van 1 of 2 messen een letter, taart, hart of ster van vormen.
Desgewenst voeg je aan de cake 1 ons rozijnen en 1 ons geschaafde amandelen of noten toe.
Glaceren met het glazuur (zoals onder beschreven) geeft de cake een zeer feestelijk aanzien.
Zonder bezwaar kun je elk ei vervangen door drie eetlepels melk. De smaak wordt hierdoor weinig be?nvloed, doch je moet wat langer roeren. Indien je alleen melk gebruikt, moet je eerst de suiker met de cacao vermengen en daarna de melk erdoor roeren
VARIATIE
Een Arretje-cakevariatie, die bij het snijden een aardige indruk maakt! Eerst een laagje chocolademengsel, daarna hele Maria's die even in de melk zijn gedompeld, daarna chocolademengsel, daarna Maria's enz. Het dompelen in melk is nodig om de Maria's aan het mengsel te laten plakken.
GLAZUUR VOOR ARRETJE-CAKE
Roer zoveel kokend water bij gezeefde poedersuiker tot een stijve massa verkregen is, die niet van de lepel afloopt, doch stevig blijft staan. Doe er eventueel een paar druppels essence door. Bestrijk er de cake mee.
Vertel iets leuks over dit recept
ouderwetse lekkernij om je vingers bij af te likken
Ingrediƫnten
* 250 g Delfia (Ossewit of boter),
* 200 g suiker,
* 2 a 3 volle eetlepels cacao (50 g),
* 1 a 2 eieren (evt. melk zie tekst),
* 200 g biscuitjes
(b.v. Maria's of Petit Beurre)
Eventueel: 1 ons rozijnen en
1 ons geschaafde amandelen of
noten
Glazuur: 100 g poedersuiker,
ongeveer 1 eetlepel kokend water,
eventueel een paar druppels essence
* 200 g suiker,
* 2 a 3 volle eetlepels cacao (50 g),
* 1 a 2 eieren (evt. melk zie tekst),
* 200 g biscuitjes
(b.v. Maria's of Petit Beurre)
Eventueel: 1 ons rozijnen en
1 ons geschaafde amandelen of
noten
Glazuur: 100 g poedersuiker,
ongeveer 1 eetlepel kokend water,
eventueel een paar druppels essence
Hulpmiddelen & keukengerei
roerlepel,
1 of 2 messen,
cakeblik,
zonder oven
1 of 2 messen,
cakeblik,
zonder oven
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122928
Homepage ID
9100
Smaak
N
Teller
1141
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid