carpaccio van schotse ossenhaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 22:45
Bereidingswijze
Carpaccio:
Hoewel het de gewoonte is, de ossenhaas (licht) aan te vriezen om beter te kunnen snijden, geeft dat het vlees een waterige smaak na ontdooien,beter is het, het vlees met een scherp mes in plakken te snijden, elke plak tussen plastic folie te leggen en het met een keukenbijl tot zo dun
mogelijke plakken te kloppen. Vul met deze plakken de borden. Snijdt de lever in kleine, stevige plakjes en leg ze op het vlees. Doe datzelfde met de truffel. Maak de sla aan met wat van de vinaigrette en lepel het
restant naar smaak over de carpaccio. Schaaf de kaas zo dun mogelijk over de borden, bestrooi ze met wat zeezout en maal er peper over.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Carpaccio van schotse ossenhaas met truffel, eendenlever, parmezaanse
kaas en truffelvinaigrette.
Ingrediƫnten
Ingredienten:
*300 gram ossenhaas
*150 gram eendenlever
*100 gram parmezaanse kaas
*1 grote wintertruffel
Truffelvinaigrette:
*2 dl. Truffeljus
*1 theelepel truffelolie
*4 dl ma?skiem olie
*1 klein sjalotje
*1/2 appel geschild en gesneden
*1/2 dl. witte wijnazijn
*3 dl. Runder bouillon
*1 dl. Yoghurt
*zout en peper naar smaak
*kleingeplukte slasoorten
Hulpmiddelen & keukengerei
blender
vlijmscherp vleesmes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
122851
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
1855
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Draai alle ingredienten (voor de truffel vinaigrette) in een blender tot een homogene vinaigrette.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her
Gelegenheid