Groenten-Quiche

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 15:48
Bereidingswijze
meng zout en peper door het groentenmengsel
doe de groente in de pie-bodem, of verdeel het over de kleine pie-rondjes.
strooi de kaas erover. voor de kleine pie's kun je de kaas vermengen met de groenten.
schenk het eimengsel erin.
doe het voorzichtig in de oven, midden rek
en bak voor ca 25 min. of tot het ei vast is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
goede rest verwerking voor groenten. kan het ook doen met verse groenten of spinazie
Ingrediƫnten
restantjes groenten. ik bewaar meestal de groenten in de vriezer die overblijven na een maaltijd voor dit recept.
of 1 pak bevroren spinazie.
***vers***
1 wortel in kleine dobbelstenen
1 selderie stengel in dunne plakken
250 ml. bloemkool roosjes
250 ml. broccoli roosjes
(evt. 1 groene paprika in dunne reepjes)
100 g champignons in flinterdunne plakjes
1 pie bodem uit de vriezer (of 16 kleine pie rondjes voor borrelhapjes)
4 eieren
2 1/2 dl melk of room
150 g. geraspte kaas naar keus. b.v. zwitserse en mozzarella
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, garde, beslagkom en kookpan
Leuke tips
serveren met een frisse salade, b.v. van komkommer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
122826
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
7862
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
groenten wassen en snijden *zie boven*
blancheer de groenten in kokend water en zout.
direkt onder koud water laten afkoelen.
goed uitlaten lekken.
(spinazie goed uitlaten lekken en uitknijpen)
de eieren kloppen en de melk of de room of half en half er goed doormengen
de oven voorverwarmen op 160 gr.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid