Bereidingswijze
eieren en eidooier in een kom au bain marie tot een dik, romig mengsel kloppen. Dit wordt bereikt als het mengsel bloedwarm dus 37 graden is. Mengsel al roerend weer laten afkoelen. Slagroom, suiker en speculaaskruiden lobbig kloppen en door het eierenmengsel spatelen. Parfait in vormpjes scheppen en min 6 uur laten opstijven in de vriezer. Voor gebruik ca. 10 minuutjes in de koelkast zetten en daarna direct serveren.
Aantal personen
7.00
Ingrediƫnten
2 eieren
1 eidooier
2 dl slagroom
60 gr suiker
4 gr speculaaskruiden (of meer naar smaak)
1 eidooier
2 dl slagroom
60 gr suiker
4 gr speculaaskruiden (of meer naar smaak)
Leuke tips
Toefje slagroom, gesuikerd roodfruit (fruit bestrijken met eiwit en bestrooien met suiker en 3 uur laten rusten in de koelkast) en bladerdeeg in de zelfde vorm als de parfait (bladerdeeg met een vormpje uit steken, bestrooien met suiker en in de oven. warm of koud serveren)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122812
Homepage ID
6703
Smaak
N
Teller
352
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid