Paella

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 14:44
Bereidingswijze
In koekepan 4 helftjes knoflook in olie lichtbruin fruiten, zodat de olie genoeg knoflook heeft opgenomen, knoflook eruit nemen en vlees bakken. Ondertussen in kookpan, de andere twee gehalveerde teentjes in olie fruiten, eruit nemen en uien licht fruiten. Zodra de uien geel zijn de droge rijst toevoegen en omroeren en zodra de rijst de olie heeft opgenomen de kippebouillon toevoegen. 20' laten koken. Halverwege de kkoktijd saffraan, tomaat en paprika toevoegen. Vlees kruiden met peper en zout en bij de rijst in de kookpan voegen. Chorizo toevoegen. In vispan of koekepan scampi'sin olie bakken met de gesnipperde knoflook op hoog vuur tot ze rose zijn.
Rijst en vlees in een lage ovenschotel spreiden, scampi's er boven op leggen, kort grillen en opdienen met schijfjes citroen.
Afbeelding
Paella
Paella
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Scampi's, chorizo en kip met rijst zoals Carmen in Madrid het me leerde
Ingrediƫnten
200g chorizo, 200g kalkoen, 200g varkensvlees (mager), olijfolie
200 g rijst
20 scampi's
2 uien, 5 teentjes knoflook
1/2 l kippebouillon
2 tomaten, 1/2 rode paprika, 1citroen
saffraan
Hulpmiddelen & keukengerei
Wijde opdienschaal.
gril
Leuke tips
Veel wijnen gaan uitstekend samen. Probeer eens een goede Pinot Gris uit de Elzas ( Henri Fuchs, Rolly Gassmann of Trimbach). Een Duero wijn of Rioja is iets meer in Spaanse stijl.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122809
Homepage ID
9036
Smaak
N
Teller
9800
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
107
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees in blokjes snijden, chorizo in dunne schijfjes en halveren; uien snipperen; 4 tenen knoflook doormidden snijden en 1 teentje in kleine stukjes hakken; tomaten emonderen en pitten verwijderen.
Citroen in schijfjes snijen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
trientsje
Gelegenheid