rice pilaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/01/1999 - 14:33
Bereidingswijze
verwarm de olie in de wok en doe er de uienvlokken in. langzaam bakken om de geur en smaak vrij te laten komen.
doe nu de gewone uien erbij en bak ze tot ze glazig zijn.
dan de groenten erbij doen en de knoflook persen en er bij doen.
goed bakken voor ca 5 min.
doe hierna de rijst,de wilde rijst en pijnboompitten er bij en bak de rijst mee tot ze lichtbruin is.
voeg nu de chinese sojasaus toe en het water.
breng het aan de kook en daarna meteen het vuur laag doen zodat de rijst zachtjes kan gaar worden, ca 20 minuten.
op smaak afmaken met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke rijst met "wild rice" en pijnboompitten die goed te kombineren is met allerlei andere gerechten.
Ingrediƫnten
*1 kopje is 250 ml****
2 kopjes rauwe rijst
100 g. wild rice (rijst nog in het zwarte vel)
1 1/2 l water.
2 wortelen in kleine dobbelsteentjes gesneden
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 selderie stengels in schijfjes gesneden
2 teentjes knoflook
4 el chinese sojasaus, donker
3 el olie
2 el gedroogde uienvlokken
50 g pijnboompitten indien nodig
zout en peper naar smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
*wok* houten lepel* maatbeker*
Leuke tips
als variatie kun je er ook champignons en andere groenten er bij doen.
serveer bij indonesische of chinese gerechten. ook te gebruiken voor vulling van "rolladen"
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122771
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
793
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
groenten wassen en snijden als aangegeven.
de rijst wassen tot het water helder blijft.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid