baklavas me amychdala

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/31/1998 - 18:50
Bereidingswijze
In een kom de amandelstukjes, suiker en kaneel mengen. Neem dan een kleine ovenschotel en vet die in met boter. Leg er een paar vellen (ook ingevet) bladerdeeg in. Daar wat van het amandelmengsel op doen, dan weer wat ingevette bladerdeegvelletjes, dan weer wat mengsel, etc. Als laatste afdekken met 6 of 8 velletjes bladerdeeg (met boter ingevet).
Dan met een scherp mes de bovenkant insnijden (ruitjes vormen). Met een beetje water besprenkelen. Zo?n uur in een niet te warme oven bakken. Ondertussen de siroop als volgt maken: In een pannetje het water, de honing, suiker en de kruiden doen en zo?n 15 minuten hard laten doorkoken.
Als de baklava gaar is, laten afkoelen en de hete siroop erover gieten. In stukken snijden op de lijnen die u er voor het bakken had ingesneden.
Ook is het heerlijk om de amandelen door stukjes walnoot of pistachenootjes te vervangen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

Heerlijk nagerecht
Ingrediƫnten
500 gr. bladerdeeg
(flinterdunne)
2 kopjes fijngesneden
amandelen
1 1/2 kopje boter
1/2 kopje suiker
1 eetlepel kaneel


voor de siroop
3 kopjes suiker
1 kopje honing
11/2 kopje boter
2 kopjes water
grofgemalen kaneel
1 theelepeltje kruidnagel

Hulpmiddelen & keukengerei
zie recept
Leuke tips
Heerlijk te combineren met koffie en/of ijs.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122752
Homepage ID
2760
Smaak
Z
Teller
2406
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie recept
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baklava
Gelegenheid