Misosoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 22:44
Bereidingswijze
Het zeewier van de ingeweekte kombu verwijderen,het water aan de kook brengen en instant dashi no moto toevoegen.Aan de kook brengen en het vuur doven.De misopasta door een zeef wrijven en beetje bij beetje in de soep oplossen.De soep mag niet meer koken,anders dood men de enzymen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig soepje voor feestelijkheden.
Ingrediƫnten
6dl water,4gr. dashi no moto instant bouillon,gedroogd zeewier("kombu" en "wakame"),72gr. rode of witte misopasta,60gr. sojakaas,20gr fijngesneden prei
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan om soep in te maken ,zeef
Leuke tips
Het garnituur over kommetjes verdelen en de soep uitgieten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122716
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
1314
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het garnituur klaarmaken.De prei fijn snijden,spoelen en goed uitpersen.De sojakaas in kleine blokjes snijden.De wakame 5 minuten weken in een weinig water en uitpersen.De kombu afspoelen,inkerven en een nacht in het water weken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni
Gelegenheid