Witlofschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 14:38
Bereidingswijze
zie ingredienten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
witlofschotel met perzik
Ingrediƫnten
7 ons witlof, 1 prei, 1 ons katenspek, twee aardappels, vier halve perziken, creme fraiche, ketchup, perziksap, een handje geraspte kaas, suiker, paneermeel, zout, peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannen, messen, ovenschaal.
Leuke tips
met gebakken aardappelen en boeuf stroganoff eet u uw vingers erbij op.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
122686
Homepage ID
8575
Smaak
Z
Teller
2408
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
witlof kelin snijden en geschilde aardappels in stukjes snijden. Koken in ongeveer 20 minuten.
Katenspek en prei in stukjes snijden en 5 minuten uitbakken in pan.
Saus maken van in stukjes gesneden perzik, twee eetlepels ketchup, 1 klein bekertje creme fraiche, handje geraspte kaas, drie eetlepels suiker, 1 dl perziksap.
Witlof/aardappels en saus op smaak brengen met peper en zout. Daarna door elkaar scheppen en een handje paneermeel erdoor roeren.
Ovenschaal invetten en gerecht in de oven gedurende 25 minuten bij 180 graden klaar maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ctsijm
Gelegenheid