roquefortsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 13:21
Bereidingswijze
Je kan de soep al een halve dag tot een avond van te voren bereiden tot en met het zeven. Dan 's-avonds alleen opwarmen, kaas en bacon erdoor en klaar.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
kerst '98 door Jaap
Ingrediƫnten
40 gr.boter, 2 grote uien in dunne ringen, 2 wortels in dunne plakjes, 1 grote aardappel in kleine blokjes, 1/2 dl Noilly Prat (vermouth),3/4 ltr kippebouillon, 100-150 gr roquefort (verkruimeld), peper en evt.zout. 100 gr. bacon in reepjes uitgebakken.
Leuke tips
Stukje stokbrood of geroosterd brood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122682
Homepage ID
5310
Smaak
Q
Teller
1691
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In boter ui en wortel in ongeveer 15 minuten stoven. Aardappel, vermouth en bouillon erdoor roeren en 25 min. laten koken. Soep pureren en zeven. Goed doorwarmen en kaas erdoor laten smelten. Uitgebakken bacon verkruimelen. Soep in borden doen en de bacon over de soep strooien. Let op met zout want zowel kaas als bacon zijn al erg zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg
Gelegenheid