Elfstedenbliksem

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 20:45
Bereidingswijze
1.Schil de peren, snijd ze in partjesen verwijder de klokhuizen.

2.Breng in de pan met de hittebron op hoog 2 deciliter water met de kaneelstokjes de suiker en de partjes peer aan de kook en sluit de pan.

3.Stoof ca. 3/4 uur met de hittebron op laag.

4.Schil de aardappelen was ze en snijd ze in vieren.

5.Voeg ze aan de peertjes toe, met zonodig wat water en stoof zachtjes door tot de aardappelen en peren gaar zijn.

6.Snijd het spek in plakken van 3/4 centimeter dik.

7.Bak dit op matig heet vuur aan beide kanten goudgeel, neem ze uit de pan en houd ze warm.

8.Schep door de gare inhoud de azijn, peper, en het spekvet.

9.Breng het geheel opsmaak en leg boven op de gebakken plakjes spek.

10.Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk gerecht tijdens de koude dagen.
Ingrediƫnten

1 kilo stoofperen, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel suiker, 1 kilo aardappelen, 600 gram doorregen rookspek, 2 eetlepel azijn,
peper en zout.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122630
Homepage ID
8760
Smaak
N
Teller
2065
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
montanus
Gelegenheid