Bereidingswijze
doe alle ingredienten(behalve de santen) in een pan en breng het aan de kook.
laat het zachtjes sudderen
af en toe roeren tot het dik wordt.
los dan de santen op in de saus
op smaak afmaken met zout en sambal.
laat het zachtjes sudderen
af en toe roeren tot het dik wordt.
los dan de santen op in de saus
op smaak afmaken met zout en sambal.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
pindasaus die gemakkelijk en lekker is
Ingrediƫnten
500 ml. pindakaas met stukjes pinda
2 dl azijn
2 tl gemberpoeder
2 teentjes knoflook
4 el bruine basterd
(evt. sambal naar smaak)
1 tl zout
1/2 l. kokend water.
1 cm van santenblok, als je geen santenblok hebt kun je ca 3 el. koffiemelk gebruiken
2 dl azijn
2 tl gemberpoeder
2 teentjes knoflook
4 el bruine basterd
(evt. sambal naar smaak)
1 tl zout
1/2 l. kokend water.
1 cm van santenblok, als je geen santenblok hebt kun je ca 3 el. koffiemelk gebruiken
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, knoflookpers
Leuke tips
serveer bij en over de sate.
geef de saus bij een rauwe groentenschaal of bij gekookte groenten (gado-gado)
geef de saus bij een rauwe groentenschaal of bij gekookte groenten (gado-gado)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122561
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
1172
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
water koken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid