Bereidingswijze
meng de ketjap, ui, knoflook en kruiden in een kom.
doe het vlees erbij en roer het goed om.
lamsvlees en varkens vlees het liefst een nacht in de koelkast afgedekt laten marineren, kip ca 1 uur laten marineren in de koelkast.
de grill of bbq goed voorverwarmen.
de stukjes vlees aan de stokjes rijgen, ca 4 per stokje.
onder regelmatig draaien in 5 tot 10 min gaar bbq-en afh. van het soort vlees.
doe het vlees erbij en roer het goed om.
lamsvlees en varkens vlees het liefst een nacht in de koelkast afgedekt laten marineren, kip ca 1 uur laten marineren in de koelkast.
de grill of bbq goed voorverwarmen.
de stukjes vlees aan de stokjes rijgen, ca 4 per stokje.
onder regelmatig draaien in 5 tot 10 min gaar bbq-en afh. van het soort vlees.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een "must" bij de rijsttafel
ook erg lekker met varkensvlees of kip
ook erg lekker met varkensvlees of kip
Ingrediƫnten
400 g lamsvlees of kip of varkensvlees.
****marinade
2 dl ketjap manis
1 tl turmeric
2 tl gemberpoeder of 3 schijfjes fijn gewreven verse gember
3 grote teentjes knoflook heel fijn gesnipperd
1 grote ui fijn gesnipperd
2 tl citroensap
3 el bruine basterd of 1/2cm goelah jawa
****marinade
2 dl ketjap manis
1 tl turmeric
2 tl gemberpoeder of 3 schijfjes fijn gewreven verse gember
3 grote teentjes knoflook heel fijn gesnipperd
1 grote ui fijn gesnipperd
2 tl citroensap
3 el bruine basterd of 1/2cm goelah jawa
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, satestokjes, grill of bbq, houten lepel of pannelikker
Leuke tips
serveer met de sate saus die volgt bij de rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122560
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
2691
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
vlees in dobbelstenen van ca 1 1/2cm snijden.
ui en knoflook snipperen.
de sate stokjes weken in water.
ui en knoflook snipperen.
de sate stokjes weken in water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid