Rode Kool Met Rode Ui En Appels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 02:54
Bereidingswijze
fruit het uitje in de olie tot het glazig is.
roer de groenten, knoflook en appels er door er laten het koken voor 5 minuten, of tot dat de kool "slap" wordt onder goed roeren.
doe de bouillon, azin, suiker en evt. laurierblad erbij.
doe een deksel erop en laat het 30 minuten sudderen of totdat de kool zacht is en het vocht verdampt.
haal het laurierblad eruit en maak het op smaak of met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
variatie op een oud recept
Ingrediƫnten
rode kool genoeg voor 4 personen
2 el olie
375 ml. fijn gehakte rode ui
2 teentjes knoflook uitgeperst
2 appels, geschild, zonder klokhuis en klein gesnipperd
2 1/2 dl bouillon (kip of groenten van blokje)
1/2 dl rode wijn azijn
2 el bruine suiker
evt. laurierblad
zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpan, knoflook pers
Leuke tips
heerlijk bij varkensvlees of stooflapjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122559
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
19691
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
90
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
appels schillen en fijn snipperen
ui fijn snipperen
rode kool fijn snijden
knoflook uitpersen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid