Gegrilde Biestuk Met Bearnaisesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 01:11
Bereidingswijze
Laat de boter op een heel zacht vuur smelten (indien nodig au bain-marie), zonder te roeren. Als ze volledig gesmolten is, schuim de gesmolten boter af en laat ze afkoelen.
Snipper intussen de sjalotten. Doe ze in een steelpan met de dragonazijn, de peper en 1 eetlepel gehakte dragon. Laat sudderen tot er slechts een vierde van de vloeistof overblijft. Neem de pan van het vuur, voeg er koud water bij en filter het mengsel. Die vloeistof doet u opnieuw in de pan.
Verwarm de pan au bain-marie, doe er de eidooiers bij en klop krachtig met een garde tot je een schuimende substantie krijgt zoals bij een sabayon.
Neem de pan van het vuur en voeg er beetje bij beetje de geklaarde boter bij. Blijf goed mengen. Breng op smaak, doe er de gehakte kervel bij en de rest van de dragon. Dien lauwwarm op
Wanneer je de saus iets te dik vindt, kun je er een beetje koud water bijvoegen. Gaat de saus schiften, klop ze dan op met een ijsblokje. U kunt de helft van de dragonazijn eventueel vervangen door witte wijn.
Zorg dat de Grillpan minimaal een half uur voor gebruik op volle vlam voor verhit wordt.
Wrijf de stukken vlees in met zout,peper en een beetje olijfolie. Gril nu het vlees naar smaak van je eters.. Geef er frietjes bij.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Traditioneel vleesgerecht met toch wel moeilijke saus van dragon
Ingrediƫnten
4 stukken vlees naar keuze : T-Bone, biefstuk, entrcote of tournedos, olijfolie, zout en peper Voor de bearnaisesaus :200 g boter, 3 eidooiers, 1 dl dragonazijn, 1 dl koud water, 30 g sjalotten, 2 soeplepels gehakte dragon, 1 soeplepel gehakte kervel, 1 afgestreken koffielepel geplette peperkorrels, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Grill pan, Bain Marie(indien nodig),goede garde, diverse pannetjes
Leuke tips
Zorg voor voorverwarmde borden.Serveren met haricots verts en/of gebakken witlof
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122556
Homepage ID
6669
Smaak
U
Teller
3382
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Dragon en kervel hakken, eidooiers scheiden en peperkorrels pletten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eduardo
Gelegenheid