Gepocheerde Zalmforel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 21:44
Bereidingswijze
De stukken zalmforel kruiden met peper en zout en insmeren met gesmolten boter.Een ovenschaal met boter insmeren en de vis in de schaal schikken.De oven voorverwarmen op 180?.De rode bieten schillen en in gelijkvormige balkjes snijden.
De biet opwarmen in een weinig kookvocht.De zure room in een kom voorzichtig mengen met de twee soorten kaviaar en het bieslook.De room op smaak brengen met de pepermengeling,Engelse saus en frambozenazijn.
De vis in de oven zetten (zo'n 10 minuten naargelang de dikte).
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gepocheerde zalmforel met rode bieten en kaviaarcreme
Ingrediƫnten
6 mooie ontgrate en ontvelde stukken zalmforel van elk 100gr.,6 gekookte rode bietjes,3 eetlepels dikke,zure room,mengeling van 4 soorten peper,1 potje zalmforeleitjes,1 potje Sevruga-kaviaar,een theelepel fijngehakte bieslook,enkele druppels Engelse saus,enkele druppels frambozenazijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
Voor versiering: 1 doosje rode bietscheuten (preischeuten of rode koolscheuten,vormen een goed alternatief),een takje dille of Romeinse kervel.
Leuke tips
Warm de borden op.Maak op de zeer warme borden bedjes van rode biet.De zalmforel op de staafjes biet schikken en de koude saus over de vis uitlepelen.Het gerecht versieren met scheuten,een takje dille en/of Romeinse kervel.
Onmiddellijk opdienen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122537
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
2418
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Geen specifieke voorbereiding.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni
Gelegenheid