Bereidingswijze
doe de whiskey ca 2 dl in een kom met vrij platte bodem
doop de lange vingers er in en maak een bodem van de lange vingers in de springvorm
bestrijk dit met een laagje slagroom ca 2cm.
maak zo lagen tot de lange vingers op zijn.
bewaar in de koelkast voor minstens 1 uur.
spuit met de restant slagroom mooie toeven en bestrooi met de geraspte chocoladereep.
doop de lange vingers er in en maak een bodem van de lange vingers in de springvorm
bestrijk dit met een laagje slagroom ca 2cm.
maak zo lagen tot de lange vingers op zijn.
bewaar in de koelkast voor minstens 1 uur.
spuit met de restant slagroom mooie toeven en bestrooi met de geraspte chocoladereep.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
vlug klaar recept als je onverwachte of verwachte gasten hebt.
Ingrediƫnten
2 pakken lange vingers
irish of canadeze whiskey
1/2 liter slagroom
4 el suiker (of meer naar je eigen smaak)
geraspte chocoladereep
choc. saus indien nodig
poedersuiker indien nodig
irish of canadeze whiskey
1/2 liter slagroom
4 el suiker (of meer naar je eigen smaak)
geraspte chocoladereep
choc. saus indien nodig
poedersuiker indien nodig
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
mixer
beslagkommen
rasp
mixer
beslagkommen
rasp
Leuke tips
op een taartbordje een patroontje maken met choc. saus(choc. smelten in een plastik zakje in heet water, een klein puntje afknippen en gebruiken als soort spuitzak)
een stukje cake er op doen en evt. bestrooien met een beetje poedersuiker.
een stukje cake er op doen en evt. bestrooien met een beetje poedersuiker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122491
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
2511
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
springvorm bekleden met vetvrij papier.
slagroom kloppen met de suiker tot stijve pieken.
choc. reep grof raspen.
slagroom kloppen met de suiker tot stijve pieken.
choc. reep grof raspen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid