Bereidingswijze
Voor de saus de boter heet laten worden en hierna de ui met het laurierblaadje en de grofgehakte peterselie fruiten tot de ui zacht is.De wijn en de fond toevoegen en de vloeistof tot de helft inkoken.Alles boven een schone pan zeven en tot gebruik laten staan. De boter en de olie verhitten, de tournedos snel aan beide kanten bruinbakken en kort nabakken, afhankelijk van hoe hij wordt geserveerd (van rauw tot doorbakken).De saus al roerend verwarmen. De harde boter er klontje voor klontje door roeren zodat de saus enigzins wordt gebonden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
kerstmenu
Ingrediƫnten
4 tournedos elk van 100gr.
zout en peper
15 gr. boter + 1 eetlepel olie
saus: 1 kleine ui, 15 gram boter, 1 laurierblaadje, 2takjes verse peterselie
1/4 liter rode wijn, 1/4liter bouillon of runderfond, 50 gram harde boter.
zout en peper
15 gr. boter + 1 eetlepel olie
saus: 1 kleine ui, 15 gram boter, 1 laurierblaadje, 2takjes verse peterselie
1/4 liter rode wijn, 1/4liter bouillon of runderfond, 50 gram harde boter.
Leuke tips
Serveren met stoofperen, parijse aardappelen en spruiten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122472
Homepage ID
7576
Smaak
N
Teller
3871
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De tournedos met keukenpapier droogdeppen en met zout en peper inwrijven. De ui pellen en fijnsnipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid