Auberginetimbaaltjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/1998 - 12:49
Bereidingswijze
Pureer met de staafmixer de aubergines. Voeg de parmezaanse kaas, de kruiden en zout en peper toe. Laat wat afkoelen. Klop de eieren los en meng ze met de iets afgekoelde auberginepuree.
Beboter de soufflebakjes zorgvuldig en vul ze voor 3/4. Zet de vormpjes 20 minuten in de oven. Laat de vormpjes in de oven staan tot de oven wat is afgekoeld
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
provencaals auberginegerecht
Ingrediƫnten
2 flinke aubergines(of 3 kleintjes)
75 gram vers geraspte parmezaanse kaas
snufje tijm of oregano (een paar verse takjes is het lekkerst)
5 eieren
peper zout
2 teemtjes knoflook
olijfolie
Voor de saus:
4 tomaten
bosjes basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
6 soufflebakjes (ramequinbakjes)
eventueel ook in 1 grote soufflevorm te maken
staafmixer
Leuke tips
Haal de auberginetimbaaltjes uit de vorm. Leg ze in het midden van het bord. Schep eromheen wat van de tomaten saus. Snipper over deze saus wat basilicumblaadjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122471
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
637
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de aubergines in 1 plakken en die weer in vieren. Doe 4 eetlepels olijfolie in een grote pan en verhit. Voeg de auberginestukken toe en laat 1 minuut op hoog vuur verwarmen. Schep voortdurend om. Voeg dan 6 eetlepels water toe en de uitgeperste knoflook. Laat alles op laag vuur in dichte pan zacht worden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Hoe kleiner de stukken hoe sneller het gaat.
Maak ondertussen de tomaten saus: Pel de tomaten, snijd ze in grove stukken en gaar ze in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Hak de basilicum in grove stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
manna
Gelegenheid