Warme appelbol

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/1998 - 12:30
Bereidingswijze
schil de appel, boor het klokhuis eruit en snij de onderkant vlak. sluit de bodem af met een stukje amandelspijs en vul de appel met het mengsel van gember, kersen, kirsch en amandelspijs.
rol en plakje bladerdeeg uit tot ca. 15 x 15 cm. plaats de appel in het midden en vouw het deeg dicht om de appel heen. Laat de bol minimaal een half uur rusten.
Bestrijk het bladerdeeg met los geklopt ei en bak de bol in de oven bij ca 220 C in 15 minuten bruin en gaar.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Warme en gevulde appelbol in bladerdeeg.
Ingrediƫnten
1 stevige appel (granny), geconfijte kersen, gember, poedersuiker, amandelspijs, kirsch, plakje bladerdeeg, ei, slagroom, chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, appelboor
Leuke tips
garneer de warme bol met poedersuiker en serveer met slagroom en een staafje chocolade. Een dessertwijn maakt het geheel af (naar keuze). Ook kaneelijs is een goede keuze.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122470
Homepage ID
4584
Smaak
Z
Teller
4177
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de gember, de geconfijte kersen en de amandelspijs klein en vermeng met de kirsch. roer goed door elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
garfield
Gelegenheid