Brabantse worstenbroodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/1998 - 12:26
Bereidingswijze
Kruid het gehakt met flink wat versgemalen nootmuskaat, peper, zout. Voeg 3 eidooiers en het geweekte brood toe. Proef goed op smaak af, eventueel door een klein bolletje 15 sec. in de magnetron de leggen.
Vorm kleine worstjes van ongeveer 30 gram
Vorm van het brooddeeg kleine bolletjes eveneens van 30 gram. (voor worstebroodjes van ongeveer 1 dm.
Rol het deeg uit en verpak elk worstje in een lapje deeg. Knijp de randjes goed dicht en rol ze dan mooi in vorm. Leg de worstenbroodjes naast elkaar op een ingevet bakblik. Houd voldoende tussenruimte. Smeer de bovenkanten van de broodjes met een kwastje in met opgeklopt ei. Prik in elk broodje met een houten prikker 3 gaatjes.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven (hoogste stand) tot ze goudbruin zijn. Na ongeveer 20 minuten zijn ze goed.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor een Brabantse kerstontbijt.
Ingrediƫnten
1 pak witte broodmix
1 kilo kalfsgehakt
flinke snuf versgemalen nootmuskaat
peper
zout
3 eidooiers
3 sneden oud wit brood (zonder korst) in een paar eetlepels melk geweekt
eventueel eetlepel peterselie

Varieren met kruiden kan ook: kruid het vlees eens met oregano, rozemarijn of thijm.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
122469
Homepage ID
3479
Smaak
P
Teller
2443
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
41
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereid het brooddeeg zoals op het pak staat beschreven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
manna
Gelegenheid