Bereidingswijze
De tartaarsaus: Schil de komkommer en verwijder de zaadjes (overlangs in vieren snijden en met een lepel de zaadjes verwijderen) Snijd de komkommer in hele kleine blokjes. Strooi er wat zout overheen en laat onder druk uitlekken in een vergiet. Vermeng de komkommer met goede mayonaise (zelfgemaakte??)en ventueel bieslook. Laat de smaken minstens een uur intrekken.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
een variatie op gravad lachs met een tartaar van komkommer
Ingrediƫnten
halve zij Noorse of Schotse zalm (op het vel)
grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux)
2 eetlepels zeezout
3 eetlepels suiker
flinke bos dille
komkommer
bieslook en mayonaise
grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux)
2 eetlepels zeezout
3 eetlepels suiker
flinke bos dille
komkommer
bieslook en mayonaise
Hulpmiddelen & keukengerei
zalmmes of ander goed scherp trancheermes
Hoe scherper hoe dunner de plakjes worden.
Hoe scherper hoe dunner de plakjes worden.
Leuke tips
Trancheer de zalm met een scherp mes langs de "kopse kant". Hoe dunner hoe lekkerder en oefening baart kunst! Serveer op een mooie schaal met de tartaarsaus er apart bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
122466
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
658
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwijder alle graten uit de zalm met een pincet
Smeer de zalm in met mosterd, het zeezout, de suiker en de gehakte dille. Leg de zalm in een goed passende schaal. Dek de zij af met vershoudfolie en leg er een plankje op met iets zwaar, b.v. een zware steen.
Smeer de zalm in met mosterd, het zeezout, de suiker en de gehakte dille. Leg de zalm in een goed passende schaal. Dek de zij af met vershoudfolie en leg er een plankje op met iets zwaar, b.v. een zware steen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid