Bereidingswijze
Peertjes naast elkaar in pan; wijn en port erbij en het vocht aanvullen met water tot peertjes onderstaan. De kruiden en suiker toevoegen.
Aan de kook brengen en vervolgens op "laag vuur" nog twee uurtjes laten "sudderen".
Het vocht naar eigen keuze wat binden of zo laten.
Aan de kook brengen en vervolgens op "laag vuur" nog twee uurtjes laten "sudderen".
Het vocht naar eigen keuze wat binden of zo laten.
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwets recept van die heerlijke Wilde Giesemannekes die zo lekker zijn bij wild!
Ingrediƫnten
* 1 kilo stoofpeertjes * halve liter rode wijn
* scheut rode port
* water
* 3 kruidnagels
* 2 kaneelstokjes
* 1 eetlepel cranberrysaus
* 4 eetl. suiker of naar smaak zoeter of minder zoet.
* scheut rode port
* water
* 3 kruidnagels
* 2 kaneelstokjes
* 1 eetlepel cranberrysaus
* 4 eetl. suiker of naar smaak zoeter of minder zoet.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan
Leuke tips
Warm of koud serveren bij wildgerecht.
Heerlijk!!
Heerlijk!!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122438
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
16586
Drank
Uit
Bookmarked
129
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De peertjes schillen en het steeltje laten zitten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid