De Lekkerste Oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 17:05
Bereidingswijze
Gooi de meel of de mix in een pan. Op vier pond meel 2 theelepels bakgist en een half flesje bier. Water + melk toevoegen tot je een glad beslag hebt(net zo veel tot je een stevig beslag hebt). Daarna half flesje bier eraan toevoegen(krijg je een zoetige oliebol). Daarna de krenten, de rozijnen en de sucade toevoegen. Daarna het beslag een half uurtje laten rijzen. Ondertussen de olie in een pan gieten en langzaam warm laten worden. De olie moet +/- 190 tot 200 graden Celsius zijn(de walm(geen grote) moet er van af komen). Als extra controle kan je er een stukje brood in gooien. Dit moet in een keer dichtschroeien. De olie moet ook op temperatuur blijven. Als het beslag gerezen is, met een kleine eetlepel kleine 'balletjes' vormen en in de olie gaar bakken.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oliebollen lekkerder dan deze kan ik mij niet voorstellen.
Ingrediƫnten
Oliebollen-mix of zelfrijzend bakmeel + gist; krenten; rozijnen; stukjes appel; sucade; water; melk; plantaardige slaolie en een flesje Oud Bruin bier
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Leuke tips
De oliebollen kun je eventueel bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
122432
Homepage ID
5458
Smaak
N
Teller
8343
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
krenten en rozijn voorweken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jp
Gelegenheid