Gevulde Kalkoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 12:21
Bereidingswijze
Nadat alle ingredienten fijn gesneden zijn mix je deze doorelkaar. Dan stop je een laagje in de kalkoen, daarover 2 reepjes ontbijtspek en dit herhalen totdat de kalkoen vol is.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Dan 1 pakje boter in de ovenschaal leggen en deze laten smelten, dan de gevulde kalkoen er in leggen. Dit zo'n 2,5 uur laten braden en tussendoor steeds inprikken en bedruipen met het braadvocht en af en toe even omdraaien. Na ongeveer 1 uur 2dl rode wijn er aan toevoegen. Na 1,5 uur de oven terugzetten op 175 graden en de kalkoen verder laten garen.
Als de kalkoen gaar is, uit de oven halen, leeg halen, en op een schaal leggen afgedekt met aluminiumfolie. De vulling en het vocht in een braadpan goed door laten koken. Dan de rest van de kastanjechampignons (in vieren gesneden) in een andere braadpan (zonder boter) doen, hieroverheen de vulling met braadvocht zeven en alles goed door laten koken totdat de kastanjechampignons gaar zijn. Dan een eetlepel bosbessencompot erbij doen en druiven op sap erbij doen. Dit alles goed gaar laten worden.
Zodra alles gaar is wat creme fraiche erbij (naar eigen smaak) dan afbinden met maizena.
Eventueel nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.

EET SMAKELIJK.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kalkoen van ongeveer 2,5 kilo Sjalotjes, Ui, Halve paprika, selderij, bieslook, kastanjechampignons, ontbijtspek, peper en zout en 2dl rode wijn.
Leuke tips
Serveer hier gebakken aardappeltjes en doperwten of gemengde sla bij.

Wijtip: Rode bourgogne wijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122410
Homepage ID
8344
Smaak
N
Teller
6457
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snij de ui, sjalotjes, halve paprika selderij, bieslook en een paar kastanjechampignons fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cielie
Gelegenheid