Bereidingswijze
Zet de peertjes in een pan, giet er de rode wijn bij. Voeg de suiker, kruidnagelen, kaneel en gembersiroop toe.
Laat de peertjes op een zacht vuurtje koken tot ze zacht geworden zijn (circa 30 minuten tot een uur). Keer ze regelmatig, zodat ze aan alle kanten mooi rood kleuren.
Als de peren gaar zijn, ze uit de pan nemen en het overgebleven kookvocht op hoog vuur laten inkoken tot een siroop/sap. Sap over de peertjes gieten en warm serveren.
Laat de peertjes op een zacht vuurtje koken tot ze zacht geworden zijn (circa 30 minuten tot een uur). Keer ze regelmatig, zodat ze aan alle kanten mooi rood kleuren.
Als de peren gaar zijn, ze uit de pan nemen en het overgebleven kookvocht op hoog vuur laten inkoken tot een siroop/sap. Sap over de peertjes gieten en warm serveren.
Ingrediƫnten
5 dl rode wijn
1 stukje pijpkaneel
4 kruidnagelen
2 theelepels gembersiroop
150 gram suiker
8 stoofperen (Gieser Wildermann)
1 stukje pijpkaneel
4 kruidnagelen
2 theelepels gembersiroop
150 gram suiker
8 stoofperen (Gieser Wildermann)
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
Leuke tips
Heerlijk als bijgerecht bij een feestelijk(kerst)diner.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122406
Homepage ID
7010
Smaak
Z
Teller
2195
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid