omelette norvegienne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 10:57
Bereidingswijze
Bak een cake van de bloem, 3 eieren en de boter, gebruik hiervoor de ovenvaste schaal. De cake dient iets groter te zijn dan het ijs en circa 2.5 cm dik te worden.

Scheidt van de overgebleven 4 eieren het wit. Doe het eiwit in een pannetje dat au bain marie in een andere pan met water past, breng het water aan de kook. Begin te kloppen voor het eiwit stolt. Klop met mixer op tot het zo stijf is dat het in scherpe punten blijft staan. Voeg steeds kleine delen poedersuiker toe. Het eiwit dient stijf en zoet, maar vooral luchtig te zijn.

Meng de Amaretto met de Port en giet deze gelijkmatig over de cake. Plaats de cake en het geklopte eiwit in de koelkast en laat alles zo koud mogelijk worden.

Vet de bakplaat goed in en stort hierop de cake omgekeerd op. Plaats hierop het bevroren ijs. Verdeel het geklopte eiwit over het ijs en de zichtbare delen van de cake. Bestrooi het geheel met de amandelen.

Plaats het geheel in de voorverwarmde oven en laat het in circa 4 minuten egaal lichtbruin worden.

Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
IJs met cake en likeur, gebakken in oven met een korst van geklopt eiwit. Het eiwit en de cake isoleren het ijs van de warmte van de oven.
Ingrediƫnten
125 gram bloem,
7 verse eieren,
125 gram roomboter,
3 likeurglazen Amaretto,
1 likeurglas Port,
poedersuiker naar smaak,
1 liter ijs naar keuze,
geschaafde amandelen of andere opsmuk
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenvaste schaal iets groter dan blok ijs,
mixer met mixkom,
bakplaat,
pannetje in heet water (au bain marie)
Leuke tips
Snij met een verwarmd mes en dien een nette plak van cake, ijs en gebakken eiwit op.
Plaats wat kaarsjes op uw "omelette"
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
122405
Homepage ID
8336
Smaak
Z
Teller
3747
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 150 graden,
breng het water voor de au bain marie aan de kook
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
joordens
Gelegenheid