Boeuf Bourguignon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/1998 - 14:03
Bereidingswijze
Varkensvlees ongeveer 5 minuten laten koken in een pannetje met zuur (augurkenzuur). Boter en olie in pan, de sjalotjes, ontbijtspek, champignons bakken en deze laten uitlekken. In hetzelfde vet de lendelappen en het varkensvlees braden en deze ook weer laten uitlekken. De bloem en boter en de olie bij elkaar in een pannetje en hierbij de bouillon doen (roux), de knoflook, peper en zout toevoegen naar smaak.
Doe het vlees,sjalotjes,champignons,roux, tomatenpuree in een grote pot(met deksel). Wijn opwarmen in een pannetjes en deze aansteken (alcohol eruit)en ook deze in de pot. Peterselie, laurierblad in de pot en deze ongeveer 2 uur of langer met gesloten deksel in de oven plaatsen op ongeveer 150 graden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk recept
Ingrediƫnten
1 kilo lendenlappen,
100 gram varkensvlees,
1 dikke plak ontbijtspek (150 gram),
50 gram boter,
2 eetlepels zonnebloemolie,
12 sjalotjes,
25 gram bloem,
1,5 dl bouillon,
2 teentjes knoflook,
zwarte peper,
1 klein blikje tomatenpuree
zout,
1/2 liter rode wijn (bordeaux),
150 gram champignons,
peterselie en een laurierblad
Leuke tips
Serveer bij dit gerecht gebakken aardappelen, stoofperen en als een tussendoortje de meloenspoom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122359
Homepage ID
7689
Smaak
R
Teller
3853
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
35
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Lendelappen in grote dobbelstenen snijden.
Champignons door midden snijden.
Knoflook uitpersen.
Sjalotjes schoonmaken en klein snijden.
Ontbijtspek in kleine reepjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kant
Gelegenheid