ovenschotel met rijst en groente

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/1998 - 12:16
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op stand 4. Stoom de broccoli en de wortels bijna gaar. Zet een grote koekepan op het vuur, doe er olie in, voeg dan de asafoetida toe en de tomaten en laat ze vijf minuten bakken. Doe de spinazie nu in de pan. Laat alles nog 3 minuten doorbakken. Meng de rijst en de groente in een grote kom. Doe er een theelepel zout bij, of wat meer als je geen zout bij de rijst hebt gedaan. Vervolgens alle ingredienten toevoegen, op 1/3 van de geraspte kaas na. Luchtig doorscheppen. Breng de rijst over in een ovenschaal en zet hem in de oven. Na een minuut of tien haal je het deksel ervan af. Laat de schaal nog eens 10 minuten in de oven staan. Meteen opdienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor vier personen
Ingrediƫnten
1 liter gekookte rijst - 200 gram broccoli (in roosjes) - 1 middelgrote wortel (in schijfjes) - handvol spinazie (grondig gewassen en fijngehakt) - 2 middelgrote tomaten (elk in acht stukjes) -
1 dl olijfolie - 0,5 theelepel asafoetida - 1/3 kop parmezaanse kaas - 1,5 kop geraapte vegetarische kaas - 3 eetlepels broodkruimels - 1 theelepel zout -0,5 theelepel zwarte peper.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
122356
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
4805
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid